måndag 3 december 2012

9A tänker till... och konstruerar.

Äntligen var vi igång. Vi fick en riktigt bra start, tycker jag. Elevernas idérikedom är helt fantastisk att följa och den snabba inlärningskurvan för Scratch och Lego Wedo är enorm. I klassen fanns det redan elever som har arbetat med Scratch tidigare, så min roll blir lite annorlunda.

Vi har nästan kommit hela vägen till att börja koppla samman alla våra projekt. Så det känns som om vi kan köra en streaming kl. 11.00 på onsdag. Så då gäller det att vara uppkopplad. Länken eller inbäddningen av Bambuser kommer under tisdagen eller senast onsdag.

Tanken med projektet, stafetteknik med Lego Wedo och Scratch över flera datorer och grupper, verkar fungera. Legosensorn ska känna av någonting och det ska ske något på skärmen för att till slut skicka vidare till nästa dator. Grupp ett och den sista gruppen har en grupp att samarbeta med, medan grupperna i mitten måste samarbeta med två grupper. En grupp lämnar över "stafettpinnen" i form av någonting som sker i den fysiska världen utanför datorn till nästa grupp som fångar in det i sin dator och skickar vidare. Det ska bli riktigt kul att se om vi lyckas. Kolla in idéerna i filmen som eleverna har börjat fundera kring. Lite av spännande Petsson-konstruktioner.

Vi ses.
/Anders

PS! Om du som är elev i klass 9A, Bergaskolan vill ha några speciella prylar så beställ under Beställ material i bloggen, så tar jag med mig på onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar