torsdag 29 november 2012

Välkommen till Teknikbloggen för årskurs 9

Äntligen ska vi köra igång med ett litet teknikprojekt för eleverna i Bergaskolans årskurs 9. Vi kommer att jobba med det spännande programmet Scratch och Lego Wedo för att lära oss det som i läroplanen heter Styr- och reglerteknik. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det här är kul. Vi har två förmiddagar på oss så vi hinner lära oss hur man programmerar i Scratch och hur man får Legosensorer att känna av världen runt omkring för att kunna styra en legomotor.

Det handlar inte om avancerad programmering och knepiga konstruktioner. Vi ska ha kul helt enkelt. Visst vore det riktigt spännande om vi kunde visa hela världen att vi lyckades med detta (se youtubeklippet).


Men vi ska göra det på vårt sätt. Två datorer i filmen. Kan vi göra det med fler datorer? Eller ska vi testa några olika varianter med två eller tre datorer. Det är ni som bestämmer hur slutresultatet blir. När allt funkar streamar vi ut resultatet så att andra skolor och människor kan följa oss live när vi kör slutresultatet.

Eller hur?


1 kommentar:

  1. Härligt Anders! Kul att du kan vara med och göra det här med oss!

    SvaraRadera